Cum să supraviețuiești în sesiune

1. Nu te stresa!

Știu- pare imposibi. Însă stresul nu va face decât să-ți limiteze capacitatea de a învăța și memora lucruri. Vei deveni agitat și orice vei citi va părea că trece pe lângă tine. Așa că primul pas este să iei o gură mare de aer, să te plimbi un pic și să te relaxezi (poți face chiar puțin sport) și abia apoi să pui mâna pe carte și să începi procesul de învățare.

2. Începe studiul din timp!

Da, știm, toți am fost acolo. E mult mai fain în timpul anului să mergi la toate petrecerile și să te distrezi în timpul liber, însă cu toții am simțit pe pielea noastră la un momentdat acel ”Mi-aș fi dorit să învăț mai devreme asta”. Cel mai important lucru e să-ți organizezi cât mai bine timpul, pentru ca în cursul săptămânii să repeți măcar o dată materia de la discipline. SFAT: Folosește graficul Gantt pentru a-ți administra cât mai bine timpul! Și, dacă tot nu reușești ca în timpul anului să-ți organizezi bine timpul, măcar în sesiune fă-o. Ai mai jos un model de grafic Gantt.

3. Lasă ispitele pentru „după sesiune”!

Atunci când te apuci de învățat toate celelalte lucruri par mai interesante. Spre exemplu, atunci ți se pare că ar merge cel mai bine o redecorare a camerei- văruit pereți, mutat mobila, așezatul hainelor. Totuși, aceste activități îți răpesc foarte mult timp, timp care ar trebui alocat studiului. Ideea este că trebuie să te focalizezi pe scopul tău final și anume- trecerea tuturor examenelor.

4. Nu-ți bate colegii la cap!

Brusc, simți nevoia de a comunica, de a socializa, de a merge sau un football cu băieți/ sesiune de shopping cu fetele. Ți se pare că orice clip cu pisici pe facebook e suuuper interesant, toate snap-urile și filtrele noi ale aplicației par mai faine, însă NU E OK! Lasă-ți telefonul deoparte și colegii să învețe și nu îi stresa petru că nu riști doar să îi superi ci și să-ți scazi notele la examen. Da, vei simți nevoia să le trimiți poze cu mormanul de foi și cărți de pe care înveți, însă cu toții stim că te păcălești singur.

5. Dormi!

Un somn bun este cheia succesului! În sesiune, fiecare oră, zi sau noapte contează, însă dacă nu ai grijă la programul tău de somn riști să cedezi în toiul sesiunii. Așa că fă-ți un program echilibrat, în care să ai timp să dormi destul, să mănânci, dar și să te relaxezi pe alocuri.

6. Nu exagera cu energizantele și cafeaua!

Dulciurile, energizantele și cafeaua par a fi elementele de bază ale studenților în sesiune. Totuși, dacă exagerezi cu ele, nu vei face decât să fii foarte agitat și să nu te poți concentra. O dietă echilibrată e cea mai bună prietenă în sesiune.

Acestea fiind zise, mult succes în anul universitar și mare atenție la ispite!