6 tipuri de oameni pe care îi vei întâlni la facultate

Pentru mulți dintre noi, care nu am putut lega prietenii strânse pe durata liceului, există speranța că în timpul facultății lucrurile se vor schimba. În majoritatea cazurilor, așa este. Totuși, trebuie să fii foarte atent în ce grupuri vrei să intri și ce tipuri de prietenii vrei și ai nevoie să legi

1. Colegul amuzant non-stop

Este cel mai evident. Apare în toate grupurile, poate fi enervant, fantastic de enervant, însă nu te poți supăra pe el pentru că te va face să râzi mai tare decât te-ai supărat. Tot el destinde atmosfera în toate momentele și, deși nu are cel mai plăcut simț al umorului este cel mai agreat din gașcă. Dacă ai norocul să te împrietenești cu el, o să-ți treacă ziua foarte ușor și o să te îneci cu orice ai bea de la atâta râs.

2. Colega gălăgioasă

O remarci de cum intri în încăpere. E cea care vorbește cel mai mult și mai tare. De obicei are o voce stridentă ce o acoperă pe a celorlalți laolaltă. Are grija ca toată lumea să afle ultimele bârfe de prin cămin/facultate și știe tot ce mișcă în cel mai mic detaliu. Dacă te împrietenești cu ea, la un moment dat te obișnuiești cu tresăritul și aritmia cardiacă.

3. Gamer-ul veșnic

Tipul ăsta ar fi un super-om dacă ar reuși să lase jocurile video. Petrece tot timpul în fața calculatorului și se lasă greu ridicat de pe scaun. Totuși, dacă reușești să-l clintești din fața monitoarelor, vei regăsi o persoană tare faină, distractivă și spontană.

4. Tipul veșnic nemulțumit

Niciodată nu e satisfăcut, nemulțumitul e tipul de om ce are un comentariu negativ la orice se întâmplă în jur. Cuvântul „dar” îl caracterizează cel mai bine, mai ales atunci când o decizie se supune grupului. El e cel care îți cere cursurile și apoi îți spune că scrii prea urât și nu înțelege.

5. Colegul care nu e atent niciodată

Vine la cursuri, seminarii și laboratoare, însă nimic nu se leagă de el. Tot timpul va întreba profesorul „dar, de ce?” și cu toate explicațiile și schemele profului, la final el tot va afirma că „tot nu am înțeles”. E tipul care, la 10PM te va suna să te întrebe de teme și de explicații suplimentare, până la refuz. Aparent, în fața profilor pare studentul perfect, interesat de materie, însă la examen, dacă va greși, va da vina tot pe explicațiile profesorilor.

6. Panicosul

Pentru el, orice problemă legată de facultate e o situație pe viață și pe moarte. Este cel mai ușor de recunoscut, pentru că pe grupul de WatsApp scrie întotdeauna cu Caps Lock și pune excesiv de multe semne de întrebare. În cazul în care nu îi răspunde nimeni pe grup, va lua pe rând pe fiecare coleg în parte. Dacă lipsește de la un curs, va ruga pe fiecare coleg să-l treacă pe foaia de prezență, pentru a se asigura că nu este uitat- cel mai probabil va apărea de vreo 10 ori pe foaie.