Cum este să stai la cămin în studenție.

Știm cu toții că trecerea de la viața simplă de acasă la statusul de student în cămin nu este deloc ușoară. M-am gândit să-ți las câteva sfaturi care să te ajute să treci peste momentele mai puțin plăcute ale studenției.

1. Ia o gură mareee de aer!

Constanța poate fi un oraș plin de surprize, mai mult sau mai puțin plăcute. Te sfătuiesc să respiri adânc și să ignori anumite lucruri care se întâmplă în jurul tău- îți va fi mult mai ok asa.

2. Condițiile din camere

Da, nu e camera ta spațioasă și intimă de acasă. De fapt, în cămine nu prea există „intimate”, dat fiind faptul că îți împarți camera cu încă 3 persoane. La început, sigur, nu îți va plăcea- că patul e prea mic, că mobila stă „nu știu cum”, că baia e aglomerată- dar te vei obișnui și vei ajunge chiar să îți placă. Va fi ca și cum ești în tabără în fiecare zi!

3. Colegii de cameră

Nu mereu îți pare la început că te vei înțelege și vei putea relaționa cu noii colegi de cameră, dar o vei face, fie că vrei, fie că nu. Ideea este să fii cât mai deschis și sociabil și astfel, poți lega prietenii pe viață. Veți uita ale cui sunt unele lucruri și vă veți ajuta reciproc. Niciodată nu veți duce lipsă de nimic, pentru că ce nu are unul, are celălalt.

4. Ziua de pachet e zi de sărbătoare!

E ca și cum e Crăciunul, în fiecare weekend. Dat fiind că veți fi din părți diferite ale țării, tot timpul vei gusta noi bunătăți, multe de care nici nu ai auzit. Surprizele care se ascund în interiorul caserolelor sunt o doză în plus de entuziasm pentru că mereu găsești ceva nou și bun de la mamelele colegilor.

5. Mereu se întâmplă ceva.

Căminul e ca un oraș în miniatură, în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea. În fiecare seară va fi câte un eveniment pe afară sau pe la bucărării. Nu fi introvertit și ia parte la cercurile ce se adună prin cămin, vei învăța lucruri noi și vei lega noi prietenii.

6. Sesiunea este momentul perfect pentru socializat cu colegii mai mari

Vei găsi, dacă nu în camera ta, în camerele vecine sigur, colegi din anii mai mari ale aceleiași facultăți cu a ta. Vei găsi la ei sfaturi bune despre examenele ce urmează, cursuri și alte materiale ce îți vor prinde bine. Totodată, dat fiind faptul că ei deja au trecut prin etapele ce ți se vor succede ție, vor fi pregătiți să te ajute.

7. Enjoy the moment!

Acestea fiind zise, bucură-te de moment! Cu anii aceștia nu te vei mai întâlni și dacă te adaptezi noilor condiții, vei considera peste ceva vreme că sunt cei mai faini ani ai vieții tale!

Sofroniei Cristina, Anul III, EI