Tips & Tricks pentru prima săptămână de facultate

Dragă studentule,

Te găsești, acum, la începutul unui nou capitol al vieții tale. Drumul ce urmează va fi așternut cu mormane de file goale, iar stiloul se află în mâna ta. Ai șansa să-ți conturezi povestea fix așa cum consideri de cuviință: va fi o poveste vibrantă, emoționantă, interesantă, cu suișuri și coborâșuri, însă vei putea face față fiecărei provocări, fii sigur! Vei întâni mulți oameni noi, unii plăcuți, alții mai puțin plăcuți, unii inteligenți și curajoși, alții mai timizi și sperioși. Însă cu toții vor contribui la imaginea de ansamblu și vor deveni caractere principale sau secundare în povestea ta.

Cu toate astea, înainte de a începe, îți stăm la dispoziție cu câteva sfaturi ce considerăm că te vor ajuta în noua ta cale

1. Cunoaște-ți colegii

Dacă ai participat la deschiderea noului an universitar, e destul de ușor. Deja ți-ai cunoscut câțiva dintre colegi și te-ai familiarizat cu atmosfera cea nouă. Totodată, dacă stai la cămin, lucrurile sunt ușoare. Nu ai decât să ieși pe holurile căminului sau în fața lor, unde se strânge toată lumea, în căutare de noi prietenii. Fii sociabil și discută cu toată lume! O să vezi că îți vei face rapid prieteni noi.

2. Mergi la cursuri!

Cel mai important lucru de făcut în prima săptămână este, evident, să mergi la cursuri. Nu doar că vei afla orarul și îl vei înțelege (abrevierile din orar pot părea fără noimă la început, dar cu ajutorul colegilor mai mari și al profesorilor vei înțelege), dar îți vei cunoaște și profii și vei știi la ce materii trebuie să te străduiești mai mult pentru o notă mai mare. Pe lângă asta, cea mai faină săptămână a facultății este chiar prima, atunci se întâmplă multe momente memorabile.

3. Fii un student model!

Încă din ciclurile gimnaziale și liceale am fost învățați să scriem tot ce spun profii. Aceasta e legea de bază și în facultate. Notează tot ce predau aceștia, chiar dacă te vei izbi de faptul că ei nu vor mai scrie pe tablă (ca în liceu) toate informațiile. Încearcă să-ți iei caiete separate pentru fiecare materie, pentru că foile volatile se pierd fooooarte ușor.

4. Descoperă orașul și mâncarea de la cantină!

Dacă ești pentru prima dată în Constanța, vei descoperi că este un oraș tare plăcut. Ai ce vizita, ai unde ieși tot timpul și nu te vei plictisi niciodată. Totodată, dacă stai la cămin, vizitează cantina facultății- o să găsești o mâncare tare bună și la un preț mult mai scăzut decât cel din oraș.

5. Fă-ți abonament la bibliotecă!

Nu mai ești în liceu să primești toate informațiile „de-a gata”. Aici trebuie să muncești un pic pentru anumite cursuri, referate, proiecte. Informațiile le vei găsi printre cărțile bibliotecii facultății, iar un abonament îți va prinde foarte bine.

6. Ai încredere în tine!

Deși totul este nou și ai tentința să te panichezi, ai încredere că totul va fi bine! Toți am trecut prin asta și toți am supraviețuit. O să fie bine! PROMIT!

Cu toate acestea fiind zise, îți doresc mult succes!

Sofroniei Cristina, Anul III, EI